fbpx
БиХ, Вијести

Стање на цестама: Тежа прометна на правцу Витез – Травник

Off 3

Због теже саобраћајне незгоде која се догодила на дионици магистралног пута М-5 Витез-Травник (у мјесту Крчевине) саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У јутарњим сатима на дионицама у котлинама и уз ријечне токове упозоравамо на смањену видљивост, због магле. Апелујемо на све учеснике у саобраћају да буду максимално опрезни и да поштују саобраћајне прописе.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00:30 до 01:30 сати, од 02 до 03:30 сати и од 04 до 05:30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Наизмјенично-једном траком због извођења санационих радова, саобраћа се на путним правцима: Кључ-Ланиште, Сребреник-Орашје, Олово-Кладањ, Столац-Неум, Цазин-Србљани, као радови у Јајцу, Мостару и Билећи.

Радови на санацији расвјете изводе се у ноћним сатима у тунелу Јелашје на магистралном путу М-17 Коњиц-Јабланица. За вријеме извођења радова, кроз тунел се саобраћа једном траком уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи.

На граничном прелазу Босанска Градишка појана је фреквенција возила на излазу из БИХ. На осталим граничним прелазима промет возила је појачан, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Извор: БИХАМК

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže