fbpx
Вијести, Спорт

Статистика квалификација за ЕУРО 2020: Доминација Шпанаца, Француза, Енглеза…

Off 8
Soccer into goal success concept

Послије шест одиграних кола у квалификацијама за ЕУРО 2020 и тачно 150 одиграних утакмица постигнуто је 485 голова, или 3,23 по утакмици, званични су данашњи подаци објављени на официјелној интернет страници Европске фудбалске асоцијације.

Статистички, гледаоци су голове могли видјети сваких 29 минута на утакмицама. Највише погодака постизано је у интервалу од 61. до 75. минута мечева – 97. Најмање погодака било је од 31. до 45. минута, свега 10.

Највише тачних пасова остварили су репрезентативци Француске и Шпаније, чак по 91 посто. Енглези и Нијемци су се за проценат мање додавали, а Холандија је на 89 посто. И у посједу лопте најуспјешнији су Шпанци (71 посто). Слиједе их Французи (70 посто), Италијани (64), Енглези (63), Белгијанци (63).

И највише удараца ка голу противника упутили су репрезентативци Шпаније – 145. Играчи Русије ”пуцали” су 129 пута, Италије 126, Аустрије и Белгије по 124. Белгија, Енглеска и Француска најефикасније су селекције у квалификацијама за ЕУРО 2020 са по 19 постигнутих голова, док су Италија и Русија постигле по један мање.

Израелац Еран Захави и даље је увјерљиво најефикаснији стријелац са девет голова. Марко Арнаутовић (Аустрија), Артем Џуба (Русија), Хари Кејн (Енглеска) и Рахим Стерлинг (Енглеска) по шест пута су тресли мреже ривала.

Мемфис Депај (Холандија) лидер је на листи асистента у квалификацијама са седам упошљавања стријелаца погодака. Антоан Гриезман (Француска) и Стерлинг (Енглеска) имају по шест асистенција, Кевин Де Брујне (Белгија) и Антхони Георгиу (Кипар) по четири.

Највише тачних додавања има Јоргињо, репрезентативац Италије – 540, док је голман са највише одбрана Малтежанин Хенри Бонело – 32.

Извор: Агенција Анадолија

Related Posts