fbpx
БиХ, Култура

Спомен-парк Враца – нови културни простор Сарајева

Off 10
Foto: Ured gradonačelnika Sarajeva

Први пут након рата Спомен-парк Враца синоћ је засјао у пуном сјају. Јавна комунална предузећа Рад, Парк и Електродистрибуција Сарајево потпуно су промијениле изглед донедавно напуштеног и запуштеног ”бисера“ на домак центра града, прикључивши ноћну расвјету, те чишћењем и уређењем његовог окружења, саопштено је из Уреда градоначелника Сарајева.

“Овај историјски, културни, умјетнички и један од највећих туристичких потенцијала Сарајева враћа се у живот. Сарајевском ратном театру припала је част да у Тврђави, под отвореним небом, одигра култну представу Аy Carmela”, истакао је замјеник градоначелника Милан Тривић.

У оквиру обиљежавања Дана Европе и побједе над фашизмом главни град промовише нови културни простор. Због лошег времена, синоћ заказано извођење представе помјерено је за идућу сриједу, 22. маја у 21 сат.

“Тврђава је природни амбијент за овај позоришни комад. Иако је изводимо 20 година, ово ће бити посебан доживљај, нешто што до сада није виђено. Дизајнирали смо специјалну расвјету централног дијела Спомен-парка и Тврђаве, тако да гледаоци, у ходу до ”отворене дворане”, заправо, улазе у атмосферу представе”, казао је технички менаџер САРТР-а Дамир Фазлагић.

Related Posts