fbpx
Вијести, Регион

Смијењен селектор Црне Горе након што је одбио водити утакмицу против Косова

Off 3
Foto: Anadolija

Ногометни савез Црне Горе раскинуо је уговор са селектором Љубишом Тумбаковићем, након што је србијански стручњак одбио водити црногорски национални тим у утакмици трећег кола квалификација за ЕУРО 2020 с репрезентацијом Косова, која је одиграна синоћ у Подгорици.

“Чланови Извршног одбора Ногометног савеза Црне Горе донијели су једногласну одлуку о смјени селектора националне селекције Љубише Тумбаковића због одлуке да не води екипу на утакмици с Косовом, што представља неугодно изненађење и кршење професионалних обавеза дефинисаних уговором”, наводи се у саопштењу Ногометног савеза Црне Горе.

Извршни одбор Ногометног савеза Црне Горе одржао је ванредну сједницу након утакмице двију репрезентација, која је завршена резултатом 1-1, и у саопштењу изразио жаљење “што су неспортске ствари у овом случају побиједиле ногомет и спорт”.

За Црну Гору у утакмици с Косовом нису наступили ногометаши Црвене звезде Мирко Иванић и Филип Стојковић, двојица од укупно петорице ногометаша црногорског националног тима који су рођени у Србији. Они су одбили бити дио црногорског националног тима у утакмици с Косовом након притисака који су претходних дана стизали из Београда, а које је потврдио и Ногометни савез Црне Горе.

“Чланови Извршног одбора изразили су огромно жаљење што су притисци из појединих кругова учинили да у овом важном мечу за национални тим не наступе Филип Стојковић и Мирко Иванић, и што су неспортске ствари у овом случају побиједиле ногомет и спорт”, стоји у саопштењу, које преноси Хина.

Уочи прве службене ногометне утакмице репрезентација Црне Горе и Косова црногорски су медији објавили да су чланови црногорског националног тима који су рођени у Србији – Мирко Иванић, Филип Стојковић, Адам Марушић, Марко Симић и Вукан Савићевић те изборник Љубиша Тумбаковић – били под “нечувеним притисцима навијачко-клупских структура из Београда” да не изађу на терен стадиона у Подгорици.

Притисци су, према писању црногорских медија, почели након што је један дневни лист у Србији, који је близак власти, објавио текст под насловом “Ако сте Срби, нећете играти против Косова”.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže