fbpx
БиХ, Вијести

Смањена видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове

Off 5
Bajmok, 7. februara 2019.- Granicni prelaz Bajmok, jedan od osam izmedju Srbije i Madjarske, u ciju je rekonstrukciju po najvisim svetskim standardima ulozeno 2,1 milion evra, otvoren je danas. Ministar finansija Sinisa Mali porucio je da taj prelaz, izgradjen po najvisim standardina, pokazuje kakvu Srbiju zelimo da imamo. Svecanosti su prisustvovali sef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, pomocnik ministra ze evropske integracije Branko Budimir i direktor Uprave carina Milos Tomic. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

У јутарњим сатима упозорава се на смањену видљивост, због магле, посебно на дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Издвајају се дионице уз ријеке Саву, Дрину, Лашву и Спречу.

Апелује се на возаче да, без обзира на временске и саобраћајне услове, возе максимално опрезно и да поштују све саобраћајне прописе.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук II, саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја од 00.30 до 01.30 сати, од 02.00 до 03.30 и 04.00 до 05.30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због радова на аутопуту А-1 Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од 2 km возила саобраћају двосмјерно.

Наизмјенично-једном траком због извођења санационих радова, саобраћа се на путним правцима: Кључ-Ланиште, Сребреник-Орашје (санација тунела Орманица) Олово-Кладањ, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина, као радови у Јајцу (М-5, санација моста преко ријеке Пливе) и Мостару.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи.

Још данас и сутра ће се од 07.00 до 14.00 сати изводити деминерски радови уз дионицу М-15 Гламоч-Млиниште (на локалитету Пердухово село), због чега ће се саобраћати успорено.

На граничним пријелазима задржавања су до 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног пријелаза Брчко-Гуња.

Извор: БИХАМК/ФЕНА

Related Posts