fbpx
Вијести, Регион

Словенија: Изгорјела творница вриједна милијуне еура

Off 3
Foto: Pixabay

Милијунска материјална штета настала је због великог пожара у творници изолацијског материјала у Словенији који је угашен у јутарњим сатима, а становнике забринуте због могућих еколошких посљедица посјетио је премијер Марјан Шарец.

Најважније је да су сви становници на сигурном, казао је Шарец, након што је разгледао угашено пожариште “Фрагмата”, погона за производњу изолацијског материјала и стиропора за грађевинарство у мјесту Подскрајник близу Церкнице, те захвалио интервентним службама које су радиле на гашењу пожара и судјелују у санацији посљедица.

“Материјална штета коју тек треба процијенити је велика јер је највећи дио творнице у коју је 2012. инвестирано 20 милијуна еура изгорио, као и репроматеријал вриједан око 5 милијуна еура. За власника је то трагедија јер је то била најсувременија творница изолацијског материјала”, казао је Шарец.

Узроци пожара у чијем је гашењу судјеловало 300 ватрогасаца тек ће се утврдити, а према првим информацијама власника, најприје се запалио главни строј за производњу тзв. стиродур плоча, строја у којем се меље потребан репроматеријал за изолацијске производе, преноси Хина.

бустављен је рад трију школа и два дјечја вртића јер је тијеком ноћи густи дим досезао до седам километара висине и ширио се у околицу.

Испитује се стање вода, а становништву је препоручено да не користи поврће из својих вртова или га барем добро опере прије конзумације.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže