Остали спортови, Спорт

Скоро 300 такмичара на Љетном Државном првенству у пливању

Off 6
Foto: Klub vodenih sportova „Orka“

На Љетном Државном првенству у пливању, које је одржано у Сарајеву, учествовала су 22 клуба из Босне и Херцеговине са 290 пливача, од чега је 160 у мушкој и 130 у женској конкуренцији.

Организатор такмичења је Пливачки савез Босне и Херцеговине.

Клуб водених спортова „Орка“ из Мостара на овом првенству представио се са 38 пливача, а како из клуба наводе ово је до сад најуспјешнији наступ клуба од његовог оснивања.

Наиме, у три дана одржавања првенства млади мостарски пливачи освојили су чак 134 појединачне и штафетне медаље, од чега 41. златну, 42. сребрене, 51. бронзану медаљу. 32 пливача окитила су се једном од медаља, чак 14 пливача у једној од дисциплина су постали државни прваци у својим категоријама, 9 пливача по први пут је освојило једну од медаља на државном првенству, а Лана Пудар је поставила и нови државни рекорд у категорији млађих јуниорки у дисциплини 200м делфин у времену 2:22.39.

Титулу државног првака у једној или више дисцпилина освојили су Дино Дужевић, Леополд Данкић, Ахмет Ступац, Бакир Хаџимаховић, Керим Садиковић, Фарик Репеша, Теодора Станковић, Ника Врљић, Данис Хармандић, Ива Јурић, Лана Пудар, Елена Зовко, Елена Јурковић и Луција Јаковљевић.

Остали освајачи медаља за „Орку“ на овом првенству били су: Еман Нумић, Дино Јелин, Тин Шауперл, Уна Тасламан, Луна Розић, Луција Јурић, Катја Конџа, Миа Дужевић, Тарик Нумић, Тарик Ђозлић, Владан Пиштигњат, Ајла Кулак, Ловро Багарић, Емма Репеша, Катја Глибић, Нола Билушић, Нејла Ћеримагић и Ширин Алихоџић.

Из мостарског клуба су рекли да су у току интезнивне припреме за одржавање ИИИ међународног пливачког митинга „Орка – Арена Цуп 2019“, који ће бити одржан на градском базену у Мостару 6. јула, а на коме се очекује до сад највећи број учесника из БиХ и Еуропе.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže