fbpx
БиХ, Вијести

Скоковима у Врбас почело бањалучко “Љето на Врбасу”

Off 21
Ljeto Vrbas
Foto: Fena

Манифестација “Љето на Врбасу” почела је у Бањој Луци традиционалним скоковима с Градског моста.

Директорица бањалучке Туристичке организације Ирена Радојевић истакла је да се та манифестација одржава по 66. пут и трајат ће до 4. аугуста, уз бројне спортске и културно-забавне активности.

Подсјетила је да су представници Туристичке организације Бање Луке и „Пошта РС“ прије два дана представили поштанску маркицу са мотивом скока са Градског моста – “Бањалучке ласте”.

“Инспирација на поштанској марки је скок са Градског моста који је симбол најстарије бањалучке манифестације Љето на Врбасу коју организује Туристичка организација Града Бања Лука”, рекла је Радојевић и додала да постоје подаци да први скокови с градског моста датирају још из 1930. године.

Истакла је да је један од најатрактивнијих садржаја овогодишње манифестације зип-лајн спуст на ужету изнад ријеке Врбас код Градског моста, који ће бити доступан грађанима и туристима током трајања манифестације.

Осим спортских активности, као што су фудбал на пијеску и баскет за дјечаке и дјевојчице, одбојка на пијеску, љубитељи игара на Врбасу могу посјетити отворени базен “Аквана“ и окушати се у роњењу које организује Ронилачки клуб “Делфин“.

Биоскоп на отвореном уз филм “Такси блуз“ бит ће уприличен на платоу тврђаве Кастел, а за оне који воле заплесати бит ће организован и “плес под звијездама“ на плажи испод дворане Обилићево.

У завршном дијелу манифестације предвиђене су трке дајака у три категорије, избор најљепшег дајака и “Котлићијада“ на плажи Абација.

Манифестацију на Врбасу су први пут организовали чланови Клуба академичара Бања Лука још давне 1953. године под називом “Карневал на Врбасу“.

Крајем 70-тих година манифестација мијења име у “Сусрети на Врбасу“, а од 1995. добија данашње име “Љето на Врбасу“.

ИЗВОР: ФЕНА

Related Posts