fbpx
Вијести, Животни стил

СЗО упозорава: Електронске цигарете су штетне

Off 5
Elektronska cigareta

Електронске цигарете су неоспорно штетне и треба да се регулише њихова употреба, показује извјештај који је данас представила Свјетска здравствена организација у Рио де Жанеиру.

СЗО упозорава да се удишу испаравања настала гријањем на високој температури течности у електронској цигарети, а та течност најчешће садржи никотин.

Популарност ових цигарета порасла је откад су се појавиле на тржишту средином 2000-тих година, поготово код младих, а забрињавају здравствене власти широм свијета.

Иако те цигарете излажу оног ко их користи мањој количини токсичних супстанци од обичних цигарета, оне такођер представљају ризик за задравље, наводи СЗО.

Ниво ризика везаног за електронске цигарете није до краја измјерен, али СЗО истиче како је изложеност никотину неоспорно штетна и треба да буде ограничена.

Организација указује на постојећу пријетњу коју представљају дезинформације дуванске индустрије о електронским цигаретама.

Крајем јуна Сан Франциско у Калифорнији је постао први амерички град на чијој територији је забрањена продаја електричних цигарета. Кина, која има највећи број пушача на свијету, планира да заоштри прописе везане за њихову употребу.

Од конзумирања дувана сваке године у свијету умре осам милиона људи.

Извор: Бета

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže