fbpx
БиХ, Вијести, Свијет

Сенатору Долу уручен Кључ Града Сарајева

Off 4
SAD - 22. juli 2019: Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka (D) i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić uručili su danas Ključ Grada Sarajeva bivšem kandidatu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i dugogodišnjem republikanskom lideru u Senatu Bob Dolu (C) na svečanosti u njegovoj rezidenciji. ( Grad Sarajevo - Anadolu Agency )

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака и предсједавајући Градског вијећа Игор Гаврић уручили су данас Кључ Града Сарајева бившем кандидату за предсједника Сједињених Америчких Држава и дугогодишњем републиканском лидеру у Сенату Бобу Долу на свечаности у његовој резиденцији.

“Сједињене Америчке Државе ће помоћи БиХ, јер ви то заслужујете“, рекао је Дол, захваљујући се на признању. Градско вијеће Града Сарајева је на приједлог градоначелника Бобу Долу додијелило ово важно признање.

Амерички сенатор Боб Дол један је од најважнијих личности у изградњи чврстих пријатељских односа Босне и Херцеговине, посебно Сарајева као главног града са Сједињеним Америчким Државама.

“Да није било цијењеног сенатора Боба Дола, велико је питање како би данас изгледала Босна и Херцеговина и њен главни град. Са посебним задовољством сам уручио кључеве нашег града као знак захвалности за све што је Дол урадио за нашу земљу, а урадио је много”, додао је градоначелник.

Признање је уручено на свечаности поводом 96. рођендана Боба Дола, који је изразио жељу да поново посјети Сарајево и БиХ. Током разговора, легендарни амерички сенатор поручио је како САД остају предане напретку и развоју БиХ.

Дол је врло јасно и прецизно јавно окарактеризирао догађаје у БиХ као агресију и геноцид. Нјегов допринос као предсједника Међународне комисије за нестале био је немјерљив у првим годинама интензивне потраге и идентификације жртава ратних злочина.

Роберт Джозеп Боб Дол је пензионисани амерички сенатор из савезне државе Кансас, који је ту функцију обављао у периоду од 1969. до 1996. године, а једно вријеме је био и вођа већинске парламентарне групе у Сенату. Боб Дол је био и кандидат Републиканске странке на предсједничким изборима 1996. те кандидат за потпредсједника на изборима 1976.

Извор: Анадолија (АА)

Related Posts