fbpx
Фудбал

Сари: Недостаје ми Италија

Off 5
Foto: AFP

Тренер фудбалера Челсија Маурицио Сари рекао је да му недостаје Италија, послије шпекулација да би могао да преузме Јувентус. Сари је прошлог љета из Наполија прешао у Челси, али се током другог дијела сезоне говорило о његовом одласку са Стемфорд Бриџа.

Сари је лондонску екипу предводио до трећег мјеста у Премијер лиги, финала Лига купа и трофеја у Европској лиги.

“За нас Италијане, зов дома је јак. Осјећам да нешто недостаје. Ово је била тешка година. Почињем да осјећам тежину удаљених пријатеља и старих родитеља које једва виђам. Али, у овим годинама, доносим само професионалне одлуке. Нећу моћи да радим за 20 година. То је тежак посао, клупа”, изјавио је Сари, пренијели су британски медији.

Сари (60) је од 2015. до 2018. године био тренер Наполија, а навео је да се његова веза са навијачима неће промијенити, чак и ако постане тренер ривалског клуба Јувентуса.

“Наполитанци знају колико их волим. Прошле године сам одлучио да одем у иностранство како не бих преузео италијанску екипу. Наша веза се неће промијенити. Када сте тамо лојалност је 110 посто”, додао је Сари.

Он ће разговарати са управом клуба о будућности на Стемфорд Бриџу, али сматра да је заслужио да остане, послије побједе од 4:1 против Арсенала у финалу Европске лиге.

Related Posts