БиХ, Вијести

Сарајевски аеродром слави 50. година постојања

Off 4
Foto: Fena

На данашњи дан прије педесет година, након радова који су трајали нешто дуже од три године, Међународни аеродром Сарајево званично је отворен за цивилни зрачни промет. Новосаграђени аеродром је значио прозор у свијет и нове могућности за развој цивилног зракопловства на овим просторима.

Од самог оснивања Сарајевски аеродром је представљао не само главну везу Босне и Херцеговине са остатком свијета, већ и препознатљив бренд на домаћој и међународној сцени. Протеклих година Сарајевски аеродром биљежи изузетно позитивне резултате, уз континуиран пораст броја путника и промета и рекордну добит.

Директор Међународног аеродрома Сарајево, Армин Кајмаковић наводи да је тај аеродром прошле године опслужио више од милион путника, што је рекордан број у ових пола стољећа.

“Резултати пословања, према извјештају за 2018. годину, показују остварену добит након опорезивања од скоро 14 милиона КМ, што представља највећу добит у историји аеродрома. У току је реализација пројеката доградње, проширења и повећања свих аеродромских капацитета, како просторних, тако и технолошких. Укупна вриједност ових пројеката износи 39 милиона КМ, а све се финансира из властитих средстава. Завршетком ових радова осигурат ћемо додатних 10.000 м2 простора у проширеном Терминалу Б, значајно повећати ефикасност аеродрома те додатно унаприједити разину и квалитет услуга. Дакле, 50. годишњицу Аеродрома Сарајево обиљежавамо на изузетно прикладан начин, радно и без предаха”, истиче Кајмаковић.

У педесет година постојања, како каже, у сваком дијелу те приче, њеном почетку и трајању, њеној садашњици, уткани су људи.

“Посебно желим истаћи да без визије менаџмента, а наша је везана за стално побољшање аеродромских капацитета, без јасне опредијељености, без преданог рада свих запослених, овакав раст не би био могућ”, наглашава Кајмаковић.

Како је рекао, све се ради у правцу повећања квалитета услуге, унапређења пословног амбијента, стварања модерног пословног окружења у складу са европским и свјетским трендовима и најновијим технолошким достигнућима.

“Од давне 1969. кроз ову компанију је прошао значајан број запослених, стицали су радно искуство, усавршавали се, радили и пензију зарадили. Свима њима и свима нама желим сретну годишњицу. Желим нам још много пословних успјеха, нови милион путника у скоријој будућности, нове линије и већу понуду наших услуга”, закључио је у разговору за Фену директор Међународног аеродрома Сарајево Армин Кајмаковић.

Related Posts