fbpx
Књига

Сарајево: Презентиран роман “Дуго свитање”, аутора Халида Кадрића

Off 8
Sarajevo, Bosna i Hercegovina - 13. juni 2019. godine.: U Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu u četvrtak je održana promocija knjige “Dugo svi­tanje” književnika prof. Hal­ida Kadrića u povodu trećeg izdanje ovog historijskog romana, ( Nihad İbrahimkadiç - Anadolu Agency )

Треће издање хисторијског романа “Дуго свитање”, аутора Халида Кадрића, презентирано је вечерас у Сарајеву. Роман у четири тома доноси романескну хисторију Босне и Херцеговине цијелог 20. стољећа.

У роману су, на основу архивских података докумената, новинских чланака и осталих фактографских извора, литерарно описани најзначајнији догађаји и знамените личности 20. стољећа, годину по годину, Сафвет-бега Башагића, Едхема Мулабдића, Џемалудина Чаушевића, Мехмеда Спахе, Алије Изетбеговића…

Како истакнуто, то књижевно дјело које је Кадрић писао пуних дванаест година попуњава многе празнине у културном животу Босне и Херцеговине, а даје одговоре на хисторијске недоумице и данас присутне у бх. друштву.

Мултимедијална промоција трећег издања романа “Дуго свитање” уприличена је у Гази Хусрев-беговој библиотеци, у организацији издавача Димензије плус и и БЗК “Препород”. Након Сарајева, дјело ће бити представљено и у другим већим градовима Босне и Херцеговине.

Халид Кадрић (1936.) добитник је плакете “Босански стећак”, а ове године номиниран је и за Шестоаприлску награду Града Сарајева.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže