fbpx
БиХ, Вијести

Сарајево: Почиње санација Штросмајерове улице

Off 13
Sarajevo: Počinje sanacija Strossmayerove ulice
Sarajevo, BiH - 13. septembar 2019: Sanacija pješačke zone u Strossmayerovoj ulici, od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki, počeće u subotu, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, koja je zadužena za projekat. ( Opcina Stari Grad Sarajevo - Anadolu Agency )

Санација пјешачке зоне у Штросмајеровој улици, од споја са улицом Ферхадија до укрштања са улицом Зелених беретки, почеће у суботу, потврђено је из Службе за инвестиције и комуналне послове Опћине Стари Град, која је задужена за пројекат.

У суботу почињу припремни радови на уређењу градилишта, те постављање заштитних ограда. Као што је претходно рађено у улицама Ферхадија, Сарачи, Браваџилук и Башчаршијски трг, и у Строссмаyеровој скидаће се стара подлога и плоче, те радити реконструкција водоводне мреже, рјешавање система оборинске одводње, постављање армирано-бетонске подлоге и потом ново поплочавање.

Радове у Строссмаyеровој улици Ибрахим Хаџибајрић, начелник Опћине Стари Град најавио је прошле седмице на презентацији пројеката који се реализују на подручју опћине.

“Завршили смо велики пројекат реконструкције Ферхадије, а сљедеће седмице почињемо радове у Штросмајеровој улици. И ту ће се радити уклањање подлоге, замјена водоводних инсталација и ново поплочавање“, казао је Хаџибајрић.

Опћина ће овај пројекат реализовати са Дирекцијом за путеве Кантона Сарајево, а вриједност радова је 550.000 КМ. Према информацијама из надлежне службе, радиће се на површини од 1.100 метара квадратних, а радови ће се изводити тако да се кретање пјешака одвија неометано, једном страном улице.

Средства за санацију улице Штросмајерова обезбијеђена су на основу споразума закљученог између Опћине Стари Град и Дирекције за путеве Кантона Сарајево.

Извор: Агенција Анадолија

Related Posts