БиХ, Вијести

Сарадња с Кином развојна шанса за Кантон Сарајево

Off 4

Делегација Владе Кантона Сарајево предвођена, премијером Едином Фортом, отпутовала је у Кину гдје ће учествовати на трећем “China – CEEC Mayors Forumu”, који ће бити одржан од 6 до 8. јуна у граду Нингбо.

Они ће потом учествовати и на радном састанку “CEEC Association of provincial Governors”који ће бити одржан у покрајини Лиаонинг од 10 до 13. јуна.

Догађаји, у којима ће учествовати 30 делегација, посвећени су пословном умрежавању 16 главних градова земаља централне и источне Европе и НР Кине у области економије, туризма, “зелених градова”, одрживог развоја и запошљавања.

“Наш циљ је побољшање економске сарадње Кантона Сарајево са кинеским регијама. Фокусирани смо на потенцијалне инвеститоре у технолошки парк, занимају нас произвођачи тролејбуса, кандидати за сестринску регију што би нашу сарадњу учинило ближом и квалитетнијом. Вјерујем да је сарадња с Кином развојна шанса за Кантон Сарајево”, истакао је Форто.

Премијеру Форти и министру финансија Кантона Сарајево Амелу Ковачевићу позив за учешће упутила је Кинеска амбасада, а наши представници су почасни гости на састанку у Лиаонингу, гдје ће на пленарној сесији говорити о потенцијалима и изазовима у Кантону Сарајево.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže