fbpx
Вијести, Свијет

Салвини позива на пријевремене изборе због распада коалиције

Off 4
Mateo Salvini
Foto: AP

Вођа талијанске владајуће странке Лиге и замјеник премијера Маттео Салвини рекао је да се владајућа коалиција распала и да је једини пут према напријед одржавање нових избора, а његов коалицијски партнер поручио је да се избора не боји.

Шокантна вијест слиједи након вишемјесечних трзавица између крајње десне Лиге и њезина коалицијског партнера, протуестаблишментског Покрета пет звијезда, и наговјешћује неизвјесну политичку будућност за трећу највећу економију у еурозони, наводи Ројтерс.

Напетости између двију странака избиле су на видјело у сриједу када су у парламенту гласале једна против друге везано за пројект брзе жељезничке везе с Француском.

Салвини је изјавио како је рекао премијеру Гиусеппеу Цонтеу да се Покрет пет звијезда распао након једва годину дана власти те да би брзо организирати изборе.

Парламент, који је сада у љетном одмору, могао би се поновно окупити сљедеће седмице како би провео потребне кораке – рекао је Салвини, позивајући на потребу гласања о неповјерењу влади и оставку премијера.

Талијански премијер Цонте каже како Салвини мора објаснити зашто се владајућа коалиција распада и шта слиједи.

Замјеник талијанског премијера Луиги Ди Маио рекао је у четвртак да се његов Покрет пет звијезда не боји нових избора.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže