fbpx
БиХ, Вијести

Савјет министара БиХ о раду правосудних институција у БиХ

Off 12
Foto: VMBiH

На данашњој сједници Савјета министара Босне и Херцеговине разматрани су закључци Представничког дома ПСБИХ који се односе на рад правосудних институција у нашој земљи. 

Министар правде БиХ Јосип Грубеша изјавио је да су се у разговорима највише базирали на рад Високог судског и тужилачког савјета БиХ (ВСТС), уз констатацију  да је ресорно министарство дужно да настави реформе у правосуђу.

Грубеша је, између осталог, казао да је Министарство правде пронашло начин да процес ипак буде настављен, упркос недоласку представника из Републике Српске. Према његовим ријечима, Министарство правде ће ускоро дати приједлог закона о ВСТС-у који ће се наћи на радној групи.

Сједници у Сарајеву није присуствовао министар безбједности Драган Мектић, па је тачка о проблему мигрантске кризе у БиХ скинута са дневног реда.

Како је раније најављено, Савјет министара Босне и Херцеговине требало је да разматра информације које се односе на свеобухватни план мјера и активности ради рјешавања проблема повећаног прилива миграната, стање у области миграција у Босни и Херцеговини, као и приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

Извор: БХРТ

Related Posts