fbpx
Вијести, Спорт

Румун Поповици и Аустралка Ифланд побједници Red Bull Cliff Divinga у Мостару

Off 14
Red-Bull-Cliff-Diving-Mostar
Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon fascinantnih skokova sa Starog mosta u Neretvu danas su Constantin Popovici (Rumunija) i Rhiannan Iffland (Australija) ( Zeljko Milicevic - Anadolu Agency )

Побједници Red Bull Cliff Divinga у Мостару након фасцинантних скокова са Старог моста у Неретву су Константин Поповици (Румунија) и Рианан Ифланд (Аустралија).

Акробатским скоковима с УНЕСКО-овог надалеко познатог споменика с висине од 27 метара међу 14 мушкараца шампионску титулу у Мостару освојио је Поповици, а друго мјесто припало је прошлогодишњем побједнику Греј Хантии (Велика Британија), док се за трећу позицију изборио Џонатан Паредес (Мексико).

У борби за титулу најбоље међу 10 најбољих скакачица свијета титулу шампионке спектакуларним скоком од 21 метра са Старог моста освојила је Иффланд, која је апсолутно оправдала епитет фаворита. То је једно од ријетких постигнућа које је недостајало трострукој шампионки и најуспјешнијој такмичарки у хисторији првенства.

„Веома сам сретна и узбуђена“, казала је Аустралка спремна на посљедњој станици преузети службену титулу најбоље на свијету.

Друго мјесто освојила је Елеанор Товнсенд Смарт из САД-а, а треће КанађанкаЛизан Ричард.

Елитни свјетски скакачи под будним оком међународних судаца данас су на Старом мосту у Мостару изводећи акробације задивили тисуће посјетитеља, али и град Мостар као и Босну и Херцеговину етаблирали у сами врх свјетске јавности екстремним спортом који оставља без даха.

Овогодишње првенство је једанаесто по реду и највеће до сада, с најбољи свјетски скакачи скоковима с УНЕСКО-овог споменика одредили су свој пут до посљедњег натјецања за шампионску титулу свијета.

Првак и првакиња за 2019. биће окруњени титулама 19. рујна/септембра на завршници сезоне у шпањолском Билбау.

Спектакл у финалном такмичењу најбољих свјетских скакача на Старом мосту, који Мостар и БиХ ставља у центар свјетске јавности пету годину за редом, почело је у 13 сати, а пратило га је уживо на тисуће људи.

Извор: Анадолија

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže