Регион, Рукомет, Спорт

Рукометаши Хрватске нису пропустили нити једно ЕП

Off 7

Млади играчи који мање играју су показали чврсту вољу и енергичност и одлучност. Наравно да сам задовољан и требам им честитати, дали су све од себе тако да смо овај тежак циклус издржали, казао је изборник хрватске рукометне репрезентације Лино Червар након побједе против Белгије (28-19) у сусрету посљедњег кола квалификација за ЕП 2020.

Хрватска је и прије задњег кола осигурала прво мјесто у скупини и пласман на еуропско првенство које ће у сијечњу идуће године заједнички организирати Аустрија, Шведска и Норвешка.

Због тога је изборник Лино Червар пружио прилику млађим снагама. Питање побједника нити једног тренутка није било упитно. Хрватска је већ на полувремену имала шест голова вишка, а на крају је побиједила са девет голова разлике.

Најефикаснији играчи у хрватским редовима били су Давид Мандић и Лука Мраковчић са по пет голова, Јосип Божић-Павлетић је забио четири, а Иван Сршен и Тин Контрец по три гола, док је Филип Ивић имао 11 обрана.

“За крај сезоне сви смо добили шансу. Добро смо одиграли, били су тешки увјети, али што је ту је. Ми смо дали све од себе и заслужена побједа Хрватске,” казао је Мандић, док је Мраковчић додао: “Мислим да смо добро искористили прилику. Добро смо се припремили за овај сусрет, стиснули смо обрану и добро функционирали у нападу и то је био наш рецепт. Мислим да смо показали једну мушку игру и да смо остварили оно по што смо дошли у Пореч, а то је побједа.

Јосип Божић-Павлетић је забио четири, а Иван Сршен и Тин Контрец по три гола, док је Филип Ивић имао 11 обрана

“Дали смо свој максимум и нисмо подцијенили Белгију. За репрезентацију се увијек гине и даје се сто посто. Честитам свима, хвала дивној публици која нас је бодрила од прве до задње минуте,” поручио је Ивић.

У белгијским редовима најефикаснији су били Батросз Кедзиора са четири, те Натхан Болаерс и Дамиан Кедзиора по три гола.

Хрватска је тако тек други пут у својој повијести окончала неке квалификације без пораза. То је до сада успјело једино Славку Голужи који је квалификације за ЕП 2012. завршио са свих шест побједа.

Лино Червар није имао 100-постотни скор, јер је једини бод изгубио одигравши неодлучено у Србији.

Хрватска ће идуће године наступити на својем 14. еуропском првенству, а ‘каубоји’ су једина репрезентација уз Француску и Шпањолску која није пропустила нити једну еуропску смотру.

До сада је екипа Хрватске на еуропским првенствима освојила пет медаља – два сребра (2010, 2008) и три бронце (2016, 2012, 1994).

Ждријеб скупина ЕП-а одржат ће се 28. липња у Бечу, а хрватска репрезентација ће бити један од носитеља у ждријебу.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže