fbpx
БиХ, Вијести

Ружица Јукић: Поднијећу кривичну пријаву против Муриза Мемића

Off 8
Potpredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić

Потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине Ружица Јукић најавила је да ће поднијети кривичну пријаву против Муриза Мемића јер ју је, како је рекла, покушао криминализовати.

“Господин Мемић ме покушава, баш сада изненада, када се води медијска хајка, навођења од пардржавних структура протв мене, криминализовати и то на њагори могући начин, оптужујући ме да сам саучесник групе у заташкавању убиства његовог сина”, навела је Јукић у писму упућеном јавности.

С обзиром на њену функцију, Јукић је истакла да су те, како је рекла, неодговорне оптужбе које је Мемић изнио против ње, још теже.

“Зато ћу бити приморана подњети кривичну пријаву против господина Мемића и тражити да докаже моје уцешће ометања правосуђа у тако тешком кривичном дјелу, убиству његовог сина. Такође ће морати да докаже и како сам ја утицала на изненадну промјену одлуке жалбеног вијећа”, навела је потпредсједница ВСТС-а.

Јукић је поручила да више неће имати разумијевања за трагедију породице Мемић.

“Нећу имати више разумијевања за вашу трагедију, јер сте својим задњим иступима у којима сада мене криминилизујете прешли и посљедњу црту толеранције. И ја имам породицу и своју част, која не смије бити жртва ничије, па ни ваше правне неукости”, додала је Јукић у одговору на јавно обраћање Муриза Мемића.

Подсјетимо, Муриз Мемић је за 29. јун заказао нове протесте поводом смрти његовог сина Џенана, која није разјашњена ни након три године.

Мемић је нове протесте најавио након одлуке Врховног суда Федерације БиХ да се Љуби и Бекрији Сеферовићу поништи ослобађајућа пресуда коју је изрекао Кантонални суд у Сарајеву.

Он је позвао потпредсједницу ВСТС-а БиХ Ружицу Јукић да поднесе оставку јер је, према његовим ријечима, обећала да главној тужитељки Тужилаштва Кантона Сарајево Далиди Бурзић неће дати подршку, а то је, како каже, урадила.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže