fbpx
БиХ, Вијести

Ресорно министарство КС о понашању такси превозника

Off 12
Means Of Rail Transport Taxi Note Auto Shield

Министарство саобраћаја Кантона Сарајево огласило се поводом немилог догађаја од прекјуче када је сарајевски таксиста из возила избацио аутистично дијете и његову мајку.

“Најоштрије осуђујемо овај нецивилизацијски чин, са жаљењем што се немили догађај десио у нашем граду. Овакво понашање је недопустиво и у супротности са законом и правилима понашања такси возача на радном мјесту. Законом о такси пријевозу КС прописани су начин обављања такси пријевоза, понашање и обавезе такси возача као и путника, а између осталог и то да је такси возач дужан за вријеме дужности културно се односити према путницима”, наглашавају у Министарству.

Појашњавају да је у конкретном случају такси возач био дужан прихваћену вожњу обавити до одредишта и путнику издати рачун за обављени пријевоз.

Истичу да недолично понашање такси возача грађани требају пријавити Инспекторату саобраћајне и цестовне инспекције као и МУП-у КС.

Министарство захтијева од такси пријевозника у Кантону Сарајево да своје обавезе извршавају професионално и сходно законским прописима јер су сви они у служби грађана и корисника према којима се морају понашати одговорно.

“Такси возачи требају водити рачуна о свом понашању које не смије слати ружну слику из нашег града. Стога позивамо све такси пријевознике у КС-у да подузму неопходне мјере како се овакви догађаји не би понављали”, наводе из Министарства.

Related Posts