Фудбал

Репрезентативци БиХ: Финска тежак противник, али очекујемо побједу

Off 12
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 03. juni 2019: Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine na treningu u okviru priprema za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Italije. ( Elman Omiç - Anadolu Agency )

Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине прије тренинга у оквиру припрема за утакмице квалификација за ЕУРО 2020 против Финске и Италије поручили су да не смијемо заборавити да селекција Финске, сљедећи противник, има добре играче те да посебно добро играју код куће, јавља Аnadolu Agency (АА).

Тренер у стручном штабу Роберта Просинечког Елвир Рахимић изјавио је да је важно искористити слабости репрезентације Финске како би уписали побједу.

“Статистика коју имамо о Финској је да се ради о екипи која добро игра код куће. Пред нама је сигурно тежак противник. Надам се да ћемо искористити њихове слабе стране и постићи гол, два, а најважније је да побиједимо”, казао је Рахимић.

Истакао је да репрезентација БиХ ипак има одличне играче који сигурно могу зауставити и неутрализирати и најбоље појединце у селекцији Финске.

Голман бх. репрезентације Ибрахим Шехић такођер је истакао да Финска није нимало лаган противник као што неки мисле.

“Све су то добри играчи и неће бити лако, поготово када они играју код куће. Ипак, ми морамо да наметнемо нашу игру и уз наше квалитете у нападу мислим да можемо до доброг резултата”, рекао је Шехић.

Нагласио је и да би било превише наивно казати да је екипа Финске састављена од полуаматера, као што неки тврде.

“Смијешно је казати за Финску да су полуаматери. Ипак, они 14 утакмица нису примили гол код куће и то говори колико су добри, а осим тога имају и добар колектив”, казао је Шехић.

Репрезентативац БиХ Дарко Тодоровић је изјавио да увијек треба имати у виду да ниједна екипа није лагана па тако ни селекција Финске.

“Најважније је ипак да ми будемо прави и мислим да у том случају побједа неће доћи у питање”, казао је Дарко Тодоровић.

Репрезентативци Босне и Херцеговине у четвртак ће чартер летом са Међународног аеродрома Сарајево отпутовати у Тампере, гдје ће у суботу, 8. јуна, од 18 сати играти утакмицу трећег кола групе “Ј” квалификација за ЕУРО 2020 против Финске.

Три дана након гостовања у Тампереу, у четвртом колу квалификација за ЕУРО 2020 БиХ ће играти са Италијом у Торину.

Послије два одиграна кола у квалификационој групи “Ј” Италија је прва на табели са шест, Грчка и БиХ имају по четири, Финска три, док су Арменија и Лихтенштајн без бодова.

Related Posts