EYOF 2019, Спорт

Распоред и локације такмичења на EYOF 2019

Off 148
Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase", Foto: BHRT
Свечаном церемонијом отварања на Олимпијском стадиону “Асим Ферхатовић Хасе” почео је 14. Европски омладински олимпијски фестивал ЕЈОФ 2019, чији ће домаћин до 16. фебруара бити Сарајево и Источно Сарајево. Доносимо распоред и локације такмичења у оквиру највећег олимпијског фестивала за младе спортисте узраста између 14 и 18 година.

На фестивалу EYOF 2019 ће учествовати више од 1.500 младих такмичара и такмичарки из 46 европских држава, а Босну и Херцеговину ће представљати 21 спортиста у пет дисциплина: алпско скијање, ски трчање, биатлон, snowboard и брзо клизање.

Највише пажње привлаче такмичења у алпском скијању, која ће се, осим паралелних утрка, одржати на Јахорини. Трка велеслалома ће се возити 11. и 12. фебруара, док је 13. и 14. фебруара на распореду слалом.

Мјешовито паралелно такмичење заказано је за 15. фебруар на Бјелашници.

На Бјелашници snowboard, нордијско трчање на Игману, биатлон на Двориштима

На Двориштима (Јахорина) су спремна борилишта за такмичење у биатлону, а 12. фебруара на програму је спринт за дјечаке и дјевојчице. Дан касније се одржава појединачно такмичење, док је за 15. фебруар предвиђена мјешовита штафета.

Такмичења у нордијском трчању на Игману почињу 11. фебруара интервал утркама класичним стилом, а дан касније вози се слободним стилом. Спринт класичном техником бит ће одржан 14. фебруара, а такмичења на Игману закључит ће мјешовита штафета 15. фебруара.

На Бјелашници ће се такмичити и у snowboardu. Финале slopestylea је 12. фебруара, а “Биг Аира” два дана касније.

Foto: Ilustracija

У Зетри хокеј на леду, финале 14. фебруара

Олимпијска дворана Јuan Antonio Samaranch – Зетра ће угостити хокејаше на леду, а турнир отварају Финска и Словачка 11. фебруара. Истог дана ће снаге одмјерити Чешка и Русија. Словачка и Бјелорусија те Русија и Швицарска састају се 12. фебруара, а дан касније су на програму сусрети Бјелорусија – Финска те Швицарска – Чешка. Финале се игра 14. фебруара.

Такмичења у брзом клизању одржат ће се у Скендерији. Трка на 1.500 метара је на распореду 11. фебруара, а дан касније бит ће одржано такмичење на 500 метара. Финале мјешовите штафете 3.000 метара је на распореду 15. фебруара, а раније истог дана бит ће одржане и утрке на 1.000 метара.

Foto: Savez klizačkih sportova BiH

Умјетничко клизање у Скендерији, карлинг на Палама

Такмичења у умјетничком клизању су на распореду 13. и 14. фебруара у Скендерији, а турнир у карлингу почиње 11. фебруара и завршава финалним сусретом 15. фебруара.

Сва такмичења у карлингу одржат ће се у дворани “Пеки” на Палама.

БХТ1 ће директно преносити церемоније свечаног отварања и затварања EYOF-a, финална натјецања у женском умјетничком клизању и хокеју на леду, те дневно емитовати хронике и извјештаје са свих осталих догађаја.

Related Posts