fbpx
Вијести, Остали спортови

раган Милновић и Лаура Дауфенбах побједници “Bentbaša cliff divinga”

Off 7
Sarajevo, BiH - 3. august 2019: Sarajevo je ove godine po peti put domaćin skokova sa litice na Bentbaši. Organizator je kao i ranijih godina Udruženje za promociju sporta i turizma “SporTur“. Jedina razlika je u tome što je manifestacija promijenila sistem takmičenja i naziv u “Cliff Diving Bentbaša“. ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Спортско-туристичка манифестација “Bentbaša cliff divinga 2019” у скоковима у воду данас је пети пут одржана на сарајевској Бентбаши. Седамнаест такмичара и двије такмичарка из четири државе – Србије, Словеније, Сједињених Држава и БиХ наступило је у двије дисциплине – традиционалним сковима “ласта” и фигуративним скоковима – high diving.

Скоковини су извођени са импровизиране платформе висине 18,5 метара, а дубина ријеке Миљацке на простору гдје су извођени скокови испод бране била је између 3,5 и 4 метра.

Прво мјесто у конкуренцији 11 такмичара у скоковима “ласта” освојио је Драган Милновић из Ужица, други је био Сањин Зејнилагић из Сарајева, а трећи Данко Дангубић из Коњица. У фигуративним скоковима – high diving најбоља је била Американка Лаура Росе Дауфенбах, други је био Марко Павловић из Крагујевца, а трећи Словенац Алеш Карничник.

У ревијалном дијелу програма специјални гости такмичења били су трострука првакиња Red Bull Cliff Divinga, освајачица златне медаље са недавно одржаном Свјетском првенства у Јужној Кореји и тренутно водећа у укупном поретку Red Bull Cliff Divinga за 2019. годину Риана Ифланд из Аустралије, те Мексиканац Џонатан Паредес, свјетски првак Red Bull Cliff Divinga 2017. године, освајач бронзане медаље са Свјетског првенства у Јужној Кореји, побједник првог такмичења Red Bull Cliff Divinga у Мостару и тренутно другопласирани у укупном поретку овог такмичења.

Организатор манифестације било је Удружење за промоцију спорта и туризма “СпорТур”, а генерални покровитељи били су Министарство културе и спорта Кантона Сарајево, Град Сарајево и Опћина Стари Град Сарајево.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže