БиХ, Вијести

Пројекат ЕУ вриједан 2,2 милиона еура за борбу против криминала и корупције

Off 6
Foto: Dragana Divčić/BHRT

У Сарајеву се представља нови двогодишњи пројекат “ЕУ за правду: Подршка борби против организованог криминала и корупције у Босни и Херцеговини”, који Европска унија финансира са 2,2 милиона еура у оквиру континуиране подршке сектору владавине права у Босни и Херцеговини.

Циљ пројекта је побољшање ефикасности, интегритета и професионалности институција у сектору владавине права у Босни и Херцеговини и обухвата све правосудне институције у земљи – Високо судско и тужилачко вијеће, тужилаштва, судове, министарства правде, агенције за спровођење закона и Агенцију за превенцију корупције и координацију борбе против корупције.

Пројекат представљају замјеник шефа Делегације Европске уније у нашој земљи Калдун Сино, француски амбасадор Гијом Роусон, те водитељица пројекта “ЕУ за правду” – француска тужитељица која се специјализирала за тешки криминал Изабел Арнал.

Пројекат се спроводи у партнерству са Организацијом за међународну правну помоћ (ГИП ЈИП) с циљем побољшања ефикасности истрага и кривичног гоњења предмета тешке корупције и организованог криминала путем појачане сарадње у цијелом систему кривичног правосуђа.

Related Posts