fbpx
БиХ, Вијести, Финансије

Просјечна плата у БиХ у марту 907 КМ

Off 1
Foto: Ilustracija

Просјечна мјесечна нето плата у Босни и Херцеговини исплаћена у марту износила је 907 КМ и номинално је већа за 4,4 одсто у односу на исти мјесец прошле године, те иста у односу на децембар лани.

Најнижа просјечна нето плата у марту у износу563 КМ исплаћена је у сектору пружања смјештаја, те припреми и услуживању хране. У грађевинарству је износила 612 КМ, док је просјечна нето плата у административним и помоћним услужним дјелатностима износила 618 КМ, подаци су Агенције за статистику Босне и Херцеговине.

У финансијским и дјелатностима осигурања, просјечна нето плата у трећем мјесецу износила је 1.560 КМ, у производњи и снабдијевању електричном енергијом, плином, паром и климатизацији 1.424 КМ, док је просјечна нето плата у јавној управи и одбрани, те обавезном социјалном осигурању износила 1.259 КМ.

Просјечна мјесечна бруто плата у Босни и Херцеговини у марту је износила 1.397 КМ и номинално је већа за 3,4 одсто у односу на исти мјесец лани, те нижа за 0,1 одсто у односу на децембар 2018. године.

Related Posts