fbpx
Фудбал

Просинечки и Мариновић у понедјељак објављују спискове играча

Off 4

Из Ногометног савеза Босне и Херцеговине данас су саопштили да ће Роберт Просинечки, селектор сениорске репрезентације и Винко Мариновић, стратег младог бх. тима у понедјељак саопштити спискове играча за наредне изазове који су пред њима.

“Просинечки и Мариновић ће на конференцији за новинаре званично саопштити имена играча за септембарске квалификационе утакмице ‘А’ тима против Лихтенштајна и Арменије у квалификацијама за ЕУРО 2020, односно ‘У21’ селекције за дуел са Белгијом у квалификацијама за ЕУРО 2021“, навели су из Н/ФСБиХ.

Сениорска репрезентација БиХ у групи “Ј“ након четири одиграна кола заузима пето мјесто са четири бода. Прва је Италија са 12, а слиједе Финска са девет, Арменија са шест и Грчка са четири бода. На посљедњем мјесту је Лихтенштајн без бодова. БиХ ће у петом колу 5. септембра у Зеници угостити Лихтенштајн, а три дана касније изаћи на мегдан Арменији у Јеревану.

На ЕУРО 2020 пласираће се двије првопласиране селекције из сваке од десет група.

Млада репрезентација БиХ у првом колу је декласирала Молдавију са 4:0, а сада је очекује први прави тест против Белгије. Осим дуела БиХ – Молдавија у групи “9“, у којој су још Нјемачка и Велс, није одигран нити један други меч. Бх. наде гостоваће Белгији 10. септембра.

На ЕУРО 2021 пласираће се девет првопласираних селекција и најбоља другопласирана. Преосталих осам другопласираних играће бараж.

Извор: Анадолија (АА)

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže