fbpx
Вијести, Свијет

Пронађена четири тијела у броду извученом из Дунава

Off 4
Foto: Reuters

Специјални тимови пронашли су данас четири тијела током извлачења олупине брода који је прије двије седмице потонуо на Дунаву у Будимпешти са групом туриста из Јужне Кореје,јавља Ројтерс.

Брод “Мермејд” потонуо је за само неколико секунди 29. маја након што га је са задње стране ударио већи крузер док су оба пловила била испод моста по јакој киши.

Ово је највећа несрећа на највећој европској ријеци у посљедњих пола вијека. Погинуло је 26 туриста и два мађарска члана посаде.

Једно тијело пронађено је када је капетанова кабина изашла на површину, рекао је портпарол мађарских специјалних снага, које координишу акцију извлачења олупине.

Државна агенција МТИ пренијела је да су рониоци данас пронашли четири жртве. Спасиоци су салутирали у знак поштовања док су тијела уклањана.

Капетан крузера “Викинг Сигин”, идентификован као Ц. Јури /64/ из Одесе у Украјини, налази се у притвору у својству осумњиченог.

Сумња се да је капетан одговоран за немар у ријечном саобраћају који је резултовао великим жртвама, саопштила је полиција.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže