fbpx
Кошарка, Спорт

Промоција младих играча примарни циљ ОКК Спарс у новој сезони

Off 5
OKK Spars
Foto Fena/Jasmin Hasečić

Подмлађивање сениорске екипе с фокусом на властите играче, јачање омладинског погона, поновно оживљавање пројекта “Спарс генерације” и Спортска академија Спарс, главни су циљеви Омладинског кошаркашког клуба Спарс за наредну сезону.

Потпредсједница ОКК Спарс клуба Амра Тузовић на прес конференцији је казала да клуб у наредну сезону улази с новом енергијом, новим циљевима, али не мањим амбицијама када су у питању резултати остварени у претходном периоду.

“У прошлој такмичарској сезони имали смо сениорску екипу која је била састављена од искусних кошаркаша, професионалаца, скупих играча. Ове године амбиције клуба са да се сениорски тим подмлади, да се да шанса млађим играчима с фокусом на играче из наших омладинских селекција. Играчи који буду доведени са стране биће пажљиво одбарани, водећи рачуна о квалитету који треба да има сениорски састав да би могао да одговори свим амбицијама, захтјевима у такмичњима у АБА 2 лиги, домаћем првенству и куп такмичењу”, казала је Тузовић.

Она је нагласила да ће се омладинске селекције, по којима су Спарси постали познати, поново подићи на већи ниво и најавила да ће се у клубу максимално посветити “производњи” младих играча.

“Ми смо клуб који је по томе препознат и мислим да смо једини у БиХ, а и у Европи који не правимо појединачно играче, већ ми правимо генерацје. Пројекат “Спарс генерације” треба се максимално оживјети и унаприједити. Због тога је наш досадашњи тренер Марко Трбић одлучио да се максимално посвети раду с омладинским категоријама”, нагласила је Тузовић.

У циљу унапређања “Школе кошарке” ОКК Спарс је формирао спортску “Акедемију Спарс”, која је данас први пут јавно представљена, по узору на велике европске клубове.

Клуб идуће године слави 15 година постојања и управа Спарса жели да тај јубилеј обиљежи кроз низ активности, међу којим је и организација 2. маморијалног турнира “Сабит Хаџић”.

Нови тренер сениорске екипе Спарса Горан Шеховац казао је да су Спарси тренутно у формирању тима за предстојећу сезону.

“Ту је доста нових игача, неки су већ потписали уговоре. Надам се да ћемо до идуће седмице комплетирати екипу, а затим кроз контролне утакмице и тренинге утврдити да ли је то коначан ростер за такмичарску сезону. Током септембра ћемо одиграти доста пријатељских припремних утакмица, којим би требели да видимо гдје смо. Доста је нових играча, морат ћемо се наоружати стрпљењем, биће сигурно осцилација, то је процес, али не сумњам у наш крајњи резултат. Љествица је подигнута високо. Спарси су прошле године играли завршницу свих такмичења у којим су наступили. У односу на прошлу сезону буџет је смањен, али нису смањене амбиције. Уз добар рад и посвећеност покушаћемо да достигнемо те спортске циљеве”, казао је Шеховац.

Додао је да у клубу раде на довођењу квалитетних појачања, младих играча, којим ће ово бити добра прилика да се кроз АБА 2 и бх. лигу промовишу и напредују.

“Не бих конкретно о именима у овом тренутку. У клубу тренутно имамо три играча од прошле сезоне под уговором, то су Грубелић, Јовановић и Камањаш, којим ће бити прикључени играчи из омладинског погона, а потписали су још Ђекић и Мемић. Неки играчи су дошли на пробу, а неки тек требају да дођу, тако да ћемо идући седмицу искористити да искристалишемо екипу с којом ћемо кренути на базичне припреме и све оно што нас очекује”, казао је Шеховац.

Прву званичну утакмицу у новој сезони Спарси ће играти 2. октобра.

Извор: ФЕНА

Related Posts

BH Telecom - EXTRA

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže