fbpx
Спорт

Пробним скоковима отворен Ред Бул Клиф Дајвинг Мостар 2019.

Off 6
Foto: Fena

Пробним скоковима с 27 метара високе платформе на Старом мосту у Мостару почело је натјецање Ред Бул свјетског првенства у висинским скоковима. Прве двије серије натјецатељских скокова на распореду су данас од 15 сати, а велико финале је у суботу, 24. коловоза, у 13 сати.

На Старом мосту наступит ће 14 скакача и 10 скакачица из самог врха свјетског клиф дајвинга.

Очекује се да ће скакачи, као и на претходним натјецањима, имати велику потпору публике која ће бити на простору испод и око Старог моста.

Актуални првак и првакиња, Енглез Гери Хант и Аустралка Риана Иффанд у Мостар стижу с намјером да на претпосљедњој станици сезоне осигурају обрану наслова првака.

Ифланд има и додатни мотив – трострукој шампионки и најуспјешнијој скакачици у повијести првенства недостаје побједа на Старом мосту.

Жељезнице Федерације БиХ и ове су године осигурали посебан пријевоз талго влаком из Сарајева. Влак ће према Мостару кренути у суботу у 9:15 сати, а повратак из Мостара планиран је истог дана у 19 сати.

Поред самог натјецања, организатори су приредили и богат попратни програм. У петак и суботу на Олд Таун Стрит Фесту велики број популарних домаћих и регионалних извођача на неколико бина у старом дијелу Мостара забављат ће публику на концертима, клупским свиркама и ДЈ партyјима, најавили су организатори.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže