БиХ, Вијести, Туризам

Припремни радови за изградњу гондоле на Јахорини

Off 5
Foto: Fena/OC Jahorina

На Јахорини су у току припремни радови за изградњу гондоле – прва фаза радова која подразумијева припремање терена за почетак градње, потврдили су Фени из Олимпијског центра Јахорина. Вриједност пројекта изградње гондоле је 16 милиона КМ.

Како наводе из Олимпијског центра Јахорина, изградњом гондоле бит ће елиминисане гужве скијаша у зимској туристичкој сезони те растерећене централне стазе на олимпијској планини.

Гондола ће радити и у екстремним временским условима, када су велики вјетрови и магла. Планирано је да гондола има 36 кабина од којих ће једна бити ВИП кабина, која ће се користити у посебне сврхе. У сваку кабину ће се моћи смјестити максимално десет особа, док је капацитет гондоле 2.700 скијаша на сат. Гондоле ће бити црвено-црне боје.

Изградњом гондоле, чија је траса дуга око један километар, бит ће повезан паркинг код Вучијег моста и везни пут 1 (Огорјелица – Пољице), што ће довести до веће искориштености туристичког потенцијала планине.

У плану је да радови на изградњи гондоле буду завршени до 1. децембра 2019. године, након чега ће Јахорина бити богатија за још једну озбиљну зимску и љетну туристичку атракцију, поручили су из Олимпијског центра Јахорина.

Related Posts