Фудбал

Припреме фудбалске репрезентације БиХ: Прикључили се Джеко и Сарић

Off 6
Fudbalska reprezentacija BiH drugi dan se priprema za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u gostima protiv Finske i Italije. Gordan Ciprić, pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog kazao je da se tim polako kompletira. ( Nihad İbrahimkadiç - Anadolu Agency )

Фудбалска репрезентација БиХ други дан се припрема за утакмице квалификација за Европско првенство 2020. године у гостима против Финске и Италије. Гордан Ципрић, помоћник селектора Роберта Просинечког казао је да се тим полако комплетира. Стигли су Един Джеко и Елвис Сарић, а сутра се очекују долазак Бојана Настића, који је накнадно позван.

“Што се тиче самог тренинга све је било у реду, једину лагану озљеду, затегнуће задње ложе има Елдар Чивић. Он је само за данас добио поштеду, а од сутра је опет с нама у тренингу“, рекао је Ципрић.

Осврнуо се и на отежавајућу околност да ће Миралем Пјанић због суспензије морати пропустити утакмицу у Финској.

“Не треба посебно апострофирати да је Пјанић један од наших главних играча и да нам недостаје, али мислим да имамо довољно квалитете да надомјестимо тај изостанак. Једноставно концепцијски сигурно нећемо ништа мијењати, свој стил игре ћемо и даље форсират, тако да у том смислу се ништа неће промијенити“, нагласио је Ципрић.

Везни фудбалер Амер Гојак иза себе има сјајну сезону са загребачким Динамом, те је у добром расположењу дошао на окупљање бх. репрезентације.

“На сваком тренингу ћу давати свој максимум, а на селектору је да одлучи колико и када ћу ја играти. Сигурно је да нас чека тешка утакмица, али вјерујемо у себе. Имамо квалитет и добру атмосферу и надам се да ћемо извући најбољи могући резултат“, кратко је рекао Гојак.

Смаил Превљак, нападач РБ Салзбурга истакао је да је изузетно задовољство бити међу репрезентативцима БиХ.

“Наравно, сретан сам што сам дио ове екипе и даћу максимум од себе да остваримо што боље резултате. Сигурно у тој првој утакмици са Финском имамо добру шансу, а Италија није екипа од прије десет година и мислим да и ту имамо добре шансе. Највећи изазов за нас је да оправдамо повјерење селектора“, казао је Превљак, преноси агенција Анадолија.

БиХ гостује Финској у Тампереу 8. јуна, док ће три дана касније у Торину одмјерити снаге са Италијом.

Поредак у групи “Ј“ након два кола: Италија 6 бодова, Грчка 4, БиХ 4, Финска 3, Арменија 0, Лихтенштајн 0.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže