fbpx
БиХ, Вијести

Презентација пројекта управљања миграцијама и границом

Off 6
Sarajevo,BiH - 06. august 2019: U Bosni i Hercegovini od danas je u funkciji sistem koji će sadržavati sve raspoložive podatke o strancima koji su došli u kontakt s nadležnim institucijama u zemlji, rečeno je na današnjoj prezentaciji rezultata projekta "Podrška efikasnom upravljanju migracijama i granicom u Bosni i Hercegovini". ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Пројектом “Подршка ефикасном управљању миграцијама и границом у Босни и Херцеговини”, у реализацији Министарства сигурности БиХ, омогућено је прикупљање података о свим странцима у нашој земљи.

Извјештава репортерка Татјана Роквић.

Из Министарства напомињу како је пројектом унапријеђен Информацијски сустав за миграције, и како ће омогућити ефикасно управљање подацима о странцима.

Биће представљени и резултати који ће Граничној полицији БиХ омогућити брже извјештавање и размјену информација о свим догађајима на граници.

Пројекат је подржао Швајцарски државни секретаријат за миграције, а реализовало Министарство безбједности БиХ, уз подршку Центра за истраживање политике супротстављања криминалитету.

Извор: БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže