fbpx
БиХ, Вијести

Предсједништво БиХ без консензуса о АНП-у и мандатару

Off 28
Foto. Azira Hrustemović/BHRT

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић, Милорад Додик и Шефик Джаферовић након консултација су постигли договор да откажу двије сједнице на којима се данас требало гласати о Годишњем националном плану (АНП) и мандатару Вијећа министара БиХ, саопштио је предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

Он се по завршетку консултација обратио медијима поручивши да је донесена одлука да се чланови Предсједништва данас неће изјашњавати о АНП-у, нити о мандатару.

“Одржана је једна редовна сједница, а није се изјашњавало о АНП-у и о мандатару. Ванредна сједница је отказана. Лако смо донијели ове закључке, без расправа. Желио сам да данас дође до неке врсте компромиса и ријешимо све оно што је тема неспоразума у БиХ. Моје мишљење је да смо могли доћи до тога, али нажалост нисмо”, изјавио је Комшић.

Подсјећамо, за данас је у Сарајеву била заказана пета редовна сједница као и 37. ванредна сједница Предсједништва БиХ.

Раније је члан Предсједништва БиХ из реда српског народа Милорад Додик казао како ће доћи на данашњу сједницу, али ће бити против приликом гласовања о АНП-у за којег Комшић и Джаферовић желе да се изгласа и буде послан у Брисел.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић казао је како ће након слања АНП-а у Брисел бити договорен мандатар за Вијеће министара, међутим, ако Комшић и Джаферовић прегласају Додика по питању АНП-а, он ће повући витални национални интерес кроз Скупштину Републике Српске као и по питању Пељешког моста па ће и његов приједлог о мандатару бити одбијен на другој, односно, ванредној сједници Предсједништва.

Извор: БХРТ

 

Related Posts

BH Telecom - EXTRA

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže