fbpx
БиХ

Представљена публикација “Домовина, Ваша наредна пословна дестинација”

Off 6
Foto: Fena/USAID Diaspora Invest Activity

УСАИД Пројект “Диаспора Инвест” представио је публикацију “Домовина, Ваша наредна пословна дестинација”, која обухвата приче о 22 компаније које су инвеститори из дијаспоре у посљедњих пет година покренули широм Босне и Херцеговине.

Поред тога, наведене су и активности реализиране на додатном оснаживању потенцијала који улагања бх. дијаспоре могу имати за економски раст Босне и Херцеговине.

Осим прича из 22 компаније које говоре и о личном искуству инвеститора из дијаспоре, у публикацији је наведено више од 60 компанија са којима УСАИД Пројект “Диаспора Инвест” успјешно сарађује, а понуђени су и модели сарадње и подршке коју тај пројект пружа кроз активности техничке потпоре и програм додјеле бесповратних средстава.

“Диаспора Инвест” подржава и бројне догађаје окупљања пословне заједнице која долази из бх. дијаспоре. Наредни такав је Реконект, који ће бити одржан 15. аугуста у Сарајеву, а који ће окупити више од 200 учесника и учесница из земље и свијета.

У публикацији су представљене и активности попут Дана инвестиција дијаспоре, преноса знања стручњака из дијаспоре кроз Бизнис центар бх. дијаспоре и радионице Диаwоркс, али и јединствени календар активности бх. дијаспоре.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže