fbpx
Вијести, Култура, Позориште

Представа “Ноћ кад се“ најбоља на театарском фестивалу “Федра“

Off 6
Festival Fedra
Foto: Fena

Представа бугојанског театра “Федра“ проглашена је најбољом у цијелини на 47. театарском фестивалу БиХ, који је одржан од 13. до 20. јула у Бугојну.

Одлуку је Стручни жири (Џенита Имамовић – Омеровић, Слађана Зрнић и Емир Сејфић) донио једногласно, као и све друге које су додијељене на свечаности затварања Фестивала у Позоришној сали КСЦ-а Бугојно.

Једна од награда припала је и Марку Вукосаву, редитељу наведене представе.

Епитет најбољег глумца припао је Дарку Куртовићу, за улогу слуге у представи „Један слуга, два господара“, Градског позоришта Требиње, а најбоље глумице Иман Бубић, за улогу Клитемнестре у представи „Ифигенија“, Центра за културу из Завидовића.

Награда за колективну глумачку игру припала је ансамблу представе „Закон за Гуливера“, ДИС Позоришта младих из Бање Луке.

Награда за најбољу музику додијељена је Божидару Боби Вучуру за оригиналну музику у представи требињског позоришта „Један слуга, два господара“.

Награђен је и сценограф представе „Небодер“ ХКУД „Динара“ из Ливна Тадија Хрга, као и Огњен Богдановић за костиме у представи позоришта из Бања Луке.

Члану ДИС Позоришта младих из Бања Луке Милану Богдановићу припала је награда за најбољег глумца, за улогу пута у представи „Закон за Гуливера“.

Награда за најбољу женску епизодну улогу додијељена је глумици Позоришта Травник Ренати Игњић, за улогу Јамездина у представи „Ф.К.П“.

Центру за културу Завидовићи припала је диплома за изузетан педагошки рад с младима, као и Алмину Беврњи за избор музике и интерпретацију у представи Театра „Федра“ Бугојно, те Фаику Салихбеговићу и Џеваду Хасанбеговићу, глумачком тандему театра „Тотал“ Високо.

По мишљењу Жирија публике, најбоља представа на 47.театарском фестивалу БиХ „Федра“ је „Један слуга, два господара“, коју су одиграли глумци Градског позоришта из Требиња.

ИЗВОР: ФЕНА

Related Posts