Позориште

Представа ‘Зечја рупа’ на фестивалу у Јајцу

Off 7
Foto: FENA/HNK Mostar

Хрватско народно казалиште у Мостару наступит ће у суботу, 29. липња, с представом “Зечја рупа” на Позоришним/казалишним играма у Јајцу.

„Зечја рупа“, рађена је по тексту Дејвида Линдзија-Абера и једна је од најизвођенијих представа у свијету, а он је за ову драму 2007. године добио Пулицерову награду. Режију потписује Лајла Каикчија, а у представи играју Јелена Кордић Курет, Ермин Браво, Вања Матовић, Санда Крго Солдо и Амар Рахић, односно алтернација Али Камер Аксој.

Јелена, која глуми мајку трагично преминулог дјечака, каже како је изнимно весели што ова представа иде на фестивал јер ће ово бити први пут да се „Зечја рупа“ игра изван сцене ХНК која је интимна и као таква јако захвална за глумачку игру.

„Исто тако вјерујем да, што због саме теме комада, што због редатељских и сценографских рјешења и у коначници глумачке игре, ова представа не може никога оставити равнодушним. Радујем се да ће је и публика у Јајцу имати прилику погледати и искрено вјерујем да ћемо бити добро примљени“, каже Јелена.

Иначе, на том фестивалу наступит ће укупно шест представа које је одабрао драматург и театролог Страјо Крсмановић, између 21 пристигле.

Селектор Крсмановић објашњава да су представе биране према опћој квалитети, а на сам фестивал казалишта износе „своје најбоље рухо сачињено у протеклој сезони“.

Тридесет и осмо издање Позоришних/казалишних игара ће, осим „Зечје рупе“ мостарског ХНК, обиљежити „Каролина Нојбер“ Народног позоришта Републике Српске Бања Лука, „Посљедња љубав Хасана Каимије“ Народног позоришта Тузла, „Пинк мун“ Босанског народног позоришта Зеница, „Сјећаш ли се Доли Бел“ Камерног театра 55 Сарајево и „Миришу ли јорговани у Неw Yорку“ Народног позоришта у Тузли.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže