fbpx
Вијести, Култура, Филм

Почиње Фестивал медитеранског и европског филма

Off 7
Foto: Ilustracija/

Седми Фестивал медитеранског и европског филма током којег ће бити приказана 24 остварења, свечано ће бити отворен данас у Културном центру у Требињу, а награда Златни платан биће уручена Ирфану Менсуру и Аници Доброј.

Фестивал, чији је овогодишњи назив “У сазвијежђу платана”, ће у 21.00 час отворити документарни филм “Колијевка”, младе ауторке Саре Колак из Требиња.

Седам фестивалских ноћи, играних и документарних филмова, затвориће остварење “Границе кише”, које је снимано на подручју Требиња и у којем играју и требињски глумци.

Умјетнички директор Фестивала Пеђа Милојевић истакао је да ће овогодишње издање Фестивала имати и неколико новитета, међу којима су најзначајнији додјела специјалне награде публике за филмско остварење, пројекција краткометражних документарних филмова на тераси хотела “Леотар”, гостовање учесника фестивала и пројекција филма “Теслин народ” у Билећи.

“Оно што ће, вјерујем, публика најрадије да прихвати као новину фестивала је дружење са глумцима – добитницима награде Златни платан у недјељу у 12.00 часова у башти хотела ‘Платани’ “, рекао је Милојевић, који је и селектор Фестивала.

Он је навео да ће наредних дана, до 2. августа, у Требињу боравити бројна глумачка имена, међу којима су Аница Добра и Ирфан Менсур, те Дара Џокић, Небојша Миловановић, Драган Маринковић, Гали Брит из Израела, те Јанко Ђурић.

Подсјетивши да се на Фестивалу медитеранског и европског филма приказују само премијере, Милојевић је рекао да ће, осим филмова из региона, бити приказана и филмска остварења из Либана, Турске, Италије, Израела.

Извор: Срна

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže