fbpx
БиХ, Вијести, Туризам

Почиње обнова “Видиковца”, култног окупљалишта Сарајлија

Off 3
Foto: Fena

Изградња новог угоститељско-туристичког објекта “Видиковац” у близини долазне станице на Требевићкој жичари “Рамо Бибер” почет ће ускоро, а комплетан пројект чија вриједност је између четири и пет милиона КМ, требао би бити завршен у наредној години.

Град Сарајево у овогодишњем буџету планирао је 1,1 милион КМ, док би ребалансом тај износ требао бити повећан те би у наредној буџетској години требала бити планирана средства за завршетак радова, а све потребне дозволе за изградњу већ су осигуране, преноси Фена.

Како је на прес-конференцији новинарима казао градоначелник Сарајева Абдулах Скака, на овај начин употпунит ће се садржај на сарајевској планини Требевић, а у плану су и други пројекти који ће обогатити садржаје попут бициклистичке и трим стазе те ЗИП линеа.

Објект “Видиковац” бит ће у потпуности финансиран средствима Града Сарајева путем Јавног предузећа “Сарајево”, а ради се о средствима прикупљеним од рада жичаре коју је од отварања посјетило више од милион туриста и Сарајлија.

“Видиковац” је култно окупљалишта Сарајлија и бит ће изграђен на мјесту с којег се пружа најљепши поглед на главни град Босне и Херцеговине, а обнова овог објекта значи ће обнову једног од симбола Требевића.

– Када смо покренули изградњу Требевићке жичаре, рекли смо да је то почетак оживљавања Требевића, почетак трајног враћања Требевића Сарајеву и Сарајлијама. Тада сам рекао да ће Требевић бити највећи сарајевски парк природе – подсјетио је Скака.

Намјера је овај објект уклопити у природно окружење, а задовољават ће највише европске и свјетске стандарде за угоститељске објекте тог типа.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže