БиХ, Вијести

Посланици прихватили да скуп буде одржан у парку Младен Стојановић

Off 19

Посланици ПДП-а и СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић, Јелена Тривић и Небојша Вукановић прихватили су приједлог Полицијске управе Бањалука да јавни скуп, заказан за четвртак, буде одржан у Парку Младен Стојановић а не на Тргу Крајине, с обзиром да је Парк локација коју је Град Бањалука дефинисао за те намјене.

Организаторима, који су претходно пријавили учешће не више од 200 учесника на јавном окупљању, предложена је локација Парка која је уједно и једна од локација које је град Бањалука дефинисао за те намјене, јер је тренутно туристичка сезона.

Срна сазнаје да су посланици позвани јутрос у просторије Полицијске управе Бањалука да допуне пријаву јавног окупљања, јер није садржавала све податке који су дефинисани Законом о јавном окупљању.

Посланици, подносиоци пријаве јавног скупа, прихватили су да измијене пријаву и допуне је потребним подацима.

Драшко Станивуковић је истакао да су посланици прихватили да јавни скуп буде организован у Парку Младен Стојановић.

“Хтјели су парк, добиће парк. Они би најсрећнији били да нас пошаљу на Мањачу, али негђе још даље да се ни не видимо. Ми ћемо бити истрајни у борби да ослободимо Трг Крајине и вратимо га грађанима”, истакао је Станивуковић окупљеним новинарима.

 

Народни посланик Небојша Вукановић рекао је да су у полицији имали пристојан разговор и да ће се скуп дефинитивно организовати у парку.

“Скуп ће се дефинитивно организовати у парку уз могућност једне протестне шетње до зграде Владе или Народне скупштине Републике Српске. То ће бити миран скуп, а нама је најважније да буде максимално пристојно, и да никакви инциденти не засјене нашу намјеру. Апелујем да сви грађани који дођу не провоцирају полицију и да све протекне у миру”, рекао је Вукановић.

Посланици ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић и Јелена Тривић 22. јуна предали су Полицијској управи Бањалука захтјев за мирно окупљање грађана на Тргу Крајине у четвртак, 27. јуна, у 19.30.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže