БиХ, Вијести

Посебна одлука Владе ФБиХ: Ријешен статус за пет бивших радника Борца

Off 7
Foto: Minja Erić/BHRT

За пет бивших радника Борца из Бановића биће уплаћен остатак доприноса за здравствено осигурање посебном одлуком Владе ФБиХ, казао је ово федерални министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић након састанка са радницима који су стигли у Сарајево. Радници Борца одлучили су да се врате у Лукавац након састанак и договора са министром Џиндићем.

АУТОР: МИЊА ЕРИЋ/БХРТ

Осталим радницима, њих осам, којима осим здравственог нису уплаћени ни допсиноси за пензионо осигурање, њима ће бити понуђено да се пријаве на конкурс који ће бити расписан у наредних мјесец дана.

Ради се о јавном позиву за увезивање радног стажа.

Јавни позив погледајте на овој страници.

На питање везано за Јавни позив, министар Џиндић је за БХРТ казао како се осталих осам радника Борца требају пријавити на јавни позив, и да ће њихово питање бити ријешено.

Радници Борца одлучили су да се врате у Лукавац након састанак и договора са министром Џиндићем.


Подсјећамо представници Синдиката солидарности, који су јутрос кренули из Тузле, стигли су у Сарајево, гдје су протестовалии испред зграде Владе Федерације Босне и Херцеговине.

Повод је био  то што тринаест бивших радника Борца из Бановића, који су испунили услове за одлазак у пензију, због неуплаћених доприноса своје право нису успјели остварити, кажу из Синдиката солидарности Тузла.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže