Вијести, Регион

Поплаве у Србији, у Краљеву ванредна ситуација

Off 17
Foto: Arhiv

У Краљеву су се излили потоци и канали за одводњавање, а вода је ушла у бројне куће, те је на подручју овог града проглашена ванредна ситуација.

Ватрогасци црпе воду која је продрла у двадесетак кућа у центру Краљева, а из Штаба за ванредне ситуације су рекли да је пут ка неколико околних села у прекиду због падавина, преноси РТС.

Према подацима хидро-метеоролошке станице, за четири сата пало је 85 литара кише по метру квадратном.

Критично је и у скоро свим селима у Горњем Драгачеву, гдје је евакуисано више од 20 домаћинстава због изливања потока у селу Вича. Евакуација је наређена и у Книћу, а бујични потоци су се излили и на подручју Ивањице.

У Општини Кнић ватрогасци евакуишу угрожена домаћинства, а у селу Закута ријека Гружа је однијела мост.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић рекао је да је аутобус на дионици Краљево-Крагујевац био заглављен на путу, али да су припадници сектора успјели да га извуку и обезбиједе свих 15 путника.

Tоком ноћи обилне падавине забиљежене су и на територији Новог Пазара. Водостај Ибра је у току јутра повећан за око пола метра, али још нема опасности од изливања. Ризично је у сливу Јошанице, Рашке, Бјелице и Западне Мораве, преноси РТС.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže