fbpx
Вијести, Регион

Поплаве у Србији, ситуација критична у појединим мјестима

Off 11
Tutin, Srbija - 03. jun 2019: Na području Opštine Tutin i Grada Novog Pazara danas je je zbog opasnosti od poplava proglašena vanredna situacija. U Tutinu je zbog velike količine padavina na Pešterskoj visoravani jutors došlo do izlijevanja vodotokova i rijeke Vidrenjak , kod autobuske stanice, u blizini centra grada i poplavljena je industrijka zona u kojoj se nalaze fabrike namještaja i privatne firme ( Medin Haliloviç - Anadolu Agency )

Послије јаких киша, вода се из већине поплављених подручја у Србији повлачи, али је у општинама Кнић и Трстеник ситуација и даље критична. У тим општинама и данас је било обилних падавина.

Најтежа ситуација је у цантралној и западној Србији. Велике ријеке у Србији сада не пријете. Очекује се повећање температура и побољшање времена.

Око 500 кућанстава поплављено је у општинама Краљево, Кнић, Лучани, Ариље, Ивањица, Трстеник, Нови Пазар. Сада се ради на санацији штете – у току је испумпавање воде, рашчишћавање нанијетог муља и исушивање стамбених објеката.

Детаље доноси репортер БХРТ-а Антоан Оршулић.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže