fbpx
БиХ, Вијести

Подршка пројектима: Амбасадор Нелсон први пут у Бијељини

Off 3
Foto: Fena (Arhiv)

Након што је Влада Сједињених Држава уложила дио средстава у комплекс пословно-индустријске зоне два у Бијељини, ове погоне посјетио је амерички амбасадор у Босни и Херцеговини Ерик Нелсон. Била је то прилика за сусрете с локалним челницима. Улагање је, како је речено, отворило врата за нова радна мјеста.

Сарадња са локалним челницима и подршка реализацији њихових пројеката била је тема разговора амбасадора Сједињених Држава у нашој земљи Ерика Нелсона и градоначелника
Бијељине Миће Мићића, током Нелсонове прве посјете Бијељини.

“Заинтересован сам да чујем и научим још више о Бијељини и да чујем о томе како је успјела стећи репутацију једног од градова у којем је најповољнија пословна клима”, рекао је амбасадор Нелсон.


Посјету су искористили за обилазак индустријске зоне 2, гдје је дио средстава уложила и Влада Сједињених Држава.

“Од 3,8 милиона КМ колико нас је укупно коштала индустријска зона 2 заједно са земљиштем, водом, струјом и путевима, Влада Сједињених Држава је учествовала са 350.000 КМ”, рекао је градоначелник Бијељине.

Амбасадор Нелсон је оцијенио да је ово добар примјер рада и партнерства Сједињених Држава, које помажу локалним лидерима да проведу практичне пројекте који помажу локалној заједници.

У индустријској зони 2 привредницима су продати сви расположиви плацеви и очекује се да ће покретањем њихових погона бити обезбијеђено хиљаду нових радних мјеста.

Извор: Ивана Трбић/БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže