БиХ

Подземна гаража код Вијећнице имат ће 155 паркинг мјеста

Off 3
Foto: Općina Stari Grad

Изградњом прве јавне подземне гараже у Кантону Сарајево, преко пута Вијећнице, дјелимично ће бити ријешен проблем недостатка паркинг простора у том дијелу Сарајева, изјавили су за Фену из Опћине Стари Град.

Ријеч је о једном од најзначајнијих пројеката ове опћине. Радови на изградњи гараже почели су 25. марта, а рок за завршетак је шест мјесеци. До сада су измјештене све инсталације гаса, воде, канализације, струје и телеком оператера.

Гаража ће бити на двије етаже са 155 паркинг мјеста. Захваљујући сарадњи са компанијом “Порше”, имат ће и пунионицу за електричне аутомобиле. Пуњење возила ће бити бесплатно, а све трошкове опремања пунионице сносит ће “Порше”.

Из Опћине Стари Град истичу да изградњом гараже неће бити ријешен само проблем саобраћаја у мировању него ће, истовремено, бити изграђен и вишенамјенски трг који ће својом површином бити највећи на подручју Кантона Сарајево.

Трг ће имати вишеструку намјену за различите манифестације током цијеле године, на сцени која ће бити фиксирана, затим зелене површине, клупе те дјечје игралиште.

Related Posts