fbpx
БиХ, Вијести, Економија

Повратницима у Добоју 300.000 КМ за пољопривреду

Off 7
Poljoprivreda
Foto: Ilustracija

Представници Министарства расељених лица и избјеглица Федерације БиХ потписали су у Добоју уговоре са 38 корисника којима је ово министарство обезбиједило 300.000 КМ за набавку пољопривредних машина, грађевинског материјала, пластеника, те крупне и ситне стоке.

Ријеч је о корисницима пројекта федералног Министарства расељених лица и избјеглица, с циљем њиховог одрживог повратка, истакао је координатор пројекта Севлид Хуртић.

Он је појаснио да је на пројекат могао да аплицира повратник са породицом чије је пребивалиште у Добоју, а који има најмање пет дунума земље у власништву или под закупом.

“Корисници ће добити тракторе, мотокултиваторе, прикључне алатке, штале, средства за куповину ситне и крупне стоке. У року од мјесец дана од потписивања уговора, фирма која је прошла на тендеру испоручиће опрему”, изјавио је Хуртић.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић подсјетио је да је град Добој са 40 одсто учествовао у низу пројеката Министарства расељених лица и избјеглица Федерације БиХ када је ријеч о повратничкој популацији у овој локалној заједници.

Он је захвалио федералном министру Едину Рамићу којем ће на свечаности 27. јуна, поводом обиљежавања Дана града – 28. јуна, бити уручена Плакета града за допринос суживоту и реализацији пројеката на подручју Добоја.

Related Posts