fbpx
Рукомет, Спорт

Повијесни успјех бх. рукометаша!

Off 12

Рукометаши Босне и Херцеговине пласирали су се се вечерашњом побједом против Чешке на Еуропско рукометно првенство које ће се одржати у Аустрији, Норвешкој и Шведској.

Изабраници Билала Шумана остварили су повијесни успјех побиједивши домаће Чехе (23:24) и изборили свој први наступ на Еуропско првенство.

Цијело прво полувријеме су се екипе смјењивале, а ни Чеси ни наши рукометаши тијеком првог полувремена нису имали два гола предности.

Један од најбољих Змајева је био Никола Прце с чак четири гола у првом полувремену, а на одмор је наша репрезентација отишла с једним голом предности.

Наставак утакмице донио је исту мету и исто одстојање, гол-за-голом и драматична и трилерска ситуација до краја полувремена.

Можемо казати да је Змајеве на Еуро одвео Прце који је постигао чак 10 голова. Иако су Чеси у једном тренутку отишли на два гола предности, наши репрезентативци су убрзо одговорили.

Искључење у задњим секундама утакмице није пољуљало Шуманове изабранике, а Карачић је забио посљедњи погодак за велико славље и повијесни успјех репрезентације.

БиХ је квалификације окончала на трећем мјесту с четири побједе и два пораза, а толико су имале Бјелорусија и Чешка па су се све три пласирале на завршницу првенства.

Првенство почиње 10., а завршава 26. сијечња сљедеће године, а први ће се пут играти у три државе.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže