fbpx
Вијести, Регион

Пленковић: Реконструкција ће интензивирати напоре у проведби програма Владе

Off 6
Foto: Fena

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да је реконструкција Владе добар корак у циљу интензивирања напора у проведби програма Владе те оцијенио да су нови министри који долазе људи с квалитетним биографијама и досадашњим политичким ангажманом.

“Мислим да је ово освјежење добар корак у циљу интензивирања напора у проведби програма Владе, рад на добробит хрватских грађана, друштва, остваривања циљева који су и господарски раст и друштвена солидарност те јачање правне сигурности и међународног позиционирања Хрватске”, казао је Пленковић на почетку Владине сједнице.

Он је изразио задовољство доприносом који су у досадашњем раду Владе дали министри који су радили скоро три четвртине мандата, те се још једном захвалио бившим министрима – Нади Мурганић, Габријели Жалац, Томиславу Толушићу, Горану Марићу, Ловри Кушчевићу и Марији Пејчиновић Бурић.

“У том контексту нови министри који долазе су такођер људи с квалитетним биографијама и досадашњим политичким ангажманом”, устврдио је премијер те додао како се весели што ће их у петак представити Сабору и јавности.

“Сигуран сам да ће се нови министри након сутрашњих саслушања на различитим одборима и, вјерујем, потврде на пленарној сједници Сабора, брзо укључити у активности својих ресора и рад Владе тако да остваримо оно што је најбитније за хрватске грађане – реализација наших програма, наставак структурних реформи и позитивних господарских трендова и привлачења улагања, јачање правне државе и јачања вриједности у хрватској политици”, закључио је Пленковић, преноси Хина.

ИЗВОР: ФЕНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže