fbpx
БиХ, Вијести

Пленковић: Кључно осигурати поштивање сва три конститутивна народа у БиХ

Off 5
Andrej Plenković i Dragan Čović u Banskim dvorima u Zagrebu (foto: Vlada RH)

Предсједник Владе Републике Хрватске Андреј Пленковић примио је данас у Банским дворима предсједника Хрватског народног сабора БиХ Драгана Човића.

Разговарали су о односима Републике Хрватске и Босне и Херцеговине те актуалној политичкој ситуацији у БиХ, а важним су оцијенили отворену комуникацију и рјешавање свих отворених питања у духу добросусједских односа, објављено је на службеним страницама Владе РХ.

Човић је упознао предсједника Владе РХ о препрекама, али и нужности журног формирања власти на свим разинама, посебице Вијећа министара БиХ.

Оцијенио је како су легитимни представници Хрвата у БиХ спремни на сурадњу, уз измјене Изборног закона као јединог могућег начина којим би се осигурали и заштитили уставност и демократичност изборног процеса, уз уважавање начела конститутивности и легитимног представљања на свим административно-политичким разинама.

Предсједник хрватске владе још једном је исказао пуну потпору Босни и Херцеговини у проведби реформи усмјерених на приближавање чланству у Еуропској унији.

Посебно важним истакнуо је поштивање равноправности сва три конститутивна народа у БиХ, а особито Хрвата као најмалобројнијег конститутивног народа, наводи се у објави.

Извор: ФЕНА/Влада РХ

Related Posts

Tri pisma iz Sarajeva 300x250BH Telecom - EXTRA

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže