Вијести, Регион

Пленковић коментирао Милановићеву кандидатуру

Off 5
Zagreb, Hrvatska - 18. svibnja 2019: Predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima sa saveznom kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel koja je Hrvatsku posjetila nakon osam godina, a razgovarali su o pripremama Hrvatske za članstvo u Schengenu i planovima za ulazak u europodručje, sprječavanju nezakonitih migracija te stanju na jugoistoku Europe ( Stipe Majic - Anadolu Agency )

Предсједник владе РХ Андреј Пленковић коментирао је предсједничку кандидатуру Зорана Милановића.

Пленковић је прво кратко поручио да је ово демократска држава и да се сватко може кандидирати.

“Ово је демократска држава, сватко се може кандидирати, а формалне кандидатуре су још за пар мјесеци”, казао је Пленковић новинарима након свечаног представљања обновљене дворане “Бан Јелачић” у Банским дворима.

Упитан је ли му Милановићева кандидатура неочекивана, казао је да о томе опћенито није размишљао.

Подсјетио је притом да је Милановића побиједио на парламентарним изборима прије три године те додао: “Можда опет изгуби.”

На питање је ли његова порука јучер на свечаној академији у поводу 30. обљетнице оснутка ХДЗ-а био позив актуалној предсједници Колинди Грабар-Китаровић на кандидатуру, Пленковић је рекао да је на предсједници да одабере најбољи тренутак када ће се кандидирати.

Related Posts